این خودرو که ظاهری جالب داشت از یک نمونه اولیه (پروتوتایپ) پیل سوختی بهره میبرد. این نمونه اولیه که برای نخستین بار در سال 2007/1386 معرفی شد، برای غلبه بر برخی محدودیتهای اصلی پیلهای سوخت هیدروژن مرسوم طراحی شده است. امسال نیز در موتورشوی توکیو یک خودروی کانسپت FC جدید روی کار آمد که به طور کامل مینیتراک FC Deco Deck نام دارد.
پیل سوختی نوعی مولد الکتریسیته است که با ترکیب هیدروژن و اکسیژن، آب و الکتریسیته تولید میکند. در یک پیل سوختی سنتی، پلاتین باید به عنوان کاتالیزور الکترود استفاده شود زیرا مقاومت بالای آن در برابر خوردگی آن را از آسیب اسید پیل مصون نگه میدارد. در مقابل سلول دایهاتسو از غشا و فرآیندهای غشایی بسیار بی ضررتر قلیایی سود میجوید. این امر به این معنی است که دیگر نیازی به پلاتین گران قیمت برای کاتالیزور الکترود نیست و در عوض میتوان از فلزات ارزانتر مانند نیکل یا کبالت استفاده کرد.
همچنین به جای هیدروژن، پیلهای جدید از هیدرازین هیدرات (هیدروژن و نیتروژن) به عنوان سوخت استفاده میکنند. ادعا میشود که چگالی انرژی بالای آن در حد هیدروژن است و از آن جایی که مایع است، کنترل آن راحتتر است.
مینیتراک DC علاوه بر بهرهگیری از پیل سوختی تبادل آنیونی به عنوان منبع اصلی تامین نیرو، از یک ژنراتور کم هزینه و جمع و جور هم استفاده میکند. این ژنراتور به خودرو امکان تامین برق در مواقع اضطراری یا در مکانهای دور از امکانات را میدهد. دایهاتسو دو نسخه مستقل از این ژنراتور طراحی کرده که به طور جداگانه از مینیتراک به نمایش گذاشته شدند.
کمپانی از فرصت استفاده کرده و در نمایشگاه خودروی کانسپت «دکا دکا» را نیز به نمایش گذاشته است البته در این مدل خبری از پیل سوختی نیست. نکته قابل توجه در دکا دکا فضای درونی آن است. درون کابین صندلیها به گونه ای طراحی شده اند که میتوان آنها را کاملا باز کرد و کاملا مسطح میشوند. در دو طرف کابین درها قرار دارند که بارگذاری آسان محموله را میسر میسازند. ارتفاع مناسب صندلیها به رانندگان در تسلط کامل بر جاده کمک میکند./